Τράπεζες

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της τέως Λαϊκής Τράπεζας


Στην ποινική υπόθεση, που αφορά την τέως Λαϊκή Τράπεζα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ενόχους και τους τέσσερις κατηγορούμενους και για τις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, η πρώτη κατηγορία αφορά στο αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και η δεύτερη στο αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης. Οι κατηγορούμενοι δεν είχαν αποδεχθεί  τις κατηγορίες.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ενόχους τον Ευθύμιο Μπουλούτα, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Λαϊκής, τον Παναγιώτη Κουννή, τότε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, τον Νεοκλή Λυσάνδρου, μη εκτελεστικό αντιπρόεδρο, και τον Μάρκο Φόρο, μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, .

Και οι τέσσερις κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν την απομείωση του ενεργητικού της τράπεζας στην Ελλάδα, η οποία ανερχόταν τουλάχιστον σε 330 εκ. ευρώ και παρέλειψαν να τη συμπεριλάβουν στη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου (Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2011), που δημοσιεύθηκε στις 29/11/2011.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την επόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, όταν θα γίνουν οι αγορεύσεις για καταλογισμό ποιών.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής να τεθούν υπό κράτηση.