Αθλητικά

Ένοχοι για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ, οι Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης και Πιλάβιος


Την ενοχή, σε πρώτο βαθμό, του Βασίλη Γκαγκάτση, του Σοφοκλή Πιλάβιου, του Γιώργου Γκιρτζίκη, του Γιώργο Σιντόρη και του Γιάννη Οικονομίδη για την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ, αποφάσισε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Η ποινή για του ισχυρούς άνδρες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πέντε χρόνια κάθειρξη με αναστολή, ενώ τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά όπως για παράδειγμα ο πρότερος έντιμος βίος, Οι 5 αναμένεται να ασκήσουν έφεση.

Παράλληλα, αθωώθηκαν οι υπόλοιποι 25 κατηγορούμενοι, ήτοι οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρου Καραμελίδη, Νίκου Προύντζου, Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος,  Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος και Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Η εν λόγω υπόθεση σχετίζεται με πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που είχε υπογραφεί το 2005 και δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με την Ομοσπονδία, να καταβάλει κανονικά το αντίτιμο στις εταιρίες, επιφέροντας ζημίες ύψους 13 εκατ. ευρώ.