Άμυνα & Διπλωματία

Ενόχλησε τον Ερντογάν η άσκηση "Μέδουσα" (φωτο)


Ενόχλησε πολύ την Τουρκία η στρατιωτική άσκηση "Μέδουσα" που ολοκληρώνεται σήμερα (6/12) και διεξήχθη στην επικράτεια της Αιγύπτου.

Η Άγκυρα δεν αρκέστηκε να παρακολουθεί από μακριά  και έστειλε πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή των ναυτικών σεναρίων της άσκησης.

medousa 3

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis πλησίασε υπερβολικά τη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα αιγυπτιακή φρεγάτα να κινηθεί προς το μέρος της τουρκικής, με τον διοικητή της να απαιτεί από το Kemal Reis να απομακρυνθεί από την περιοχή καθώς ήταν δεσμευμένη για την άσκηση. Χωρίς άλλη εμπλοκή, το τουρκικό πολεμικό σκάφος φέρεται να άλλαξε πορεία αποχωρώντας από την περιοχή της άσκησης.

medousa

Επισημαίνεται ότι η άσκηση διεξήχθη με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Κύπρου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η προσέγγιση της φρεγάτας Kemal Reis, που το καλοκαίρι είχε συγκρουστεί με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αιγυπτιακών ναυτικών δυνάμεων.

medousa 1

Σύμφωνα με τη σχεδίαση του ΓΕΕΘΑ, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην άσκηση με 2 φρεγάτες με τα οργανικά τους ελικόπτερα, 1 υποβρύχιο, 1 αρματαγωγό, 4 αεροσκάφη F-16 που μεταστάθμευσαν  στην Αίγυπτο και 4 αεροσκάφη F-16 που επιχειρούν από την έδρα τους, 1 ΑΣΕΠΕ, 1 ελικόπτερο CHINOOK, 3 ελικόπτερα AH-64, 1 αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Mονάδων Eιδικών Επιχειρήσεων.

medousa 4
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης