Διεθνή

Ενοχλημένος ο Λαβρόφ για τις νέες αμερικάνικες κυρώσεις - επικοινωνία με Πομπέο


Τις νέες αμερικανικές κυρώσεις «που επιβλήθηκαν με βάση τις δήθεν πληροφορίες που σχετίζονται με τη λεγόμενη υπόθεση Σκριπάλ αποδοκίμασε με κατηγορηματικό τρόπο» ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του, Μάικ Πομπέο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, στη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, υπογράμμισε ότι «ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Μεγάλη Βρετανία, ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα στο διάστημα που επακολούθησε μετά το συμβάν στο Σάλσμπερι δεν παρουσίασε ούτε ένα στοιχείο που να τεκμηριώνει παρόμοιους ισχυρισμούς».

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, Λαβρόφ και Πομπέο συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλα τα θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον.

Συζήτησαν, επίσης, μια σειρά διεθνών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στη Συρία, καθώς και άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Reuters