Υγεία

Ένωση Παθολόγων: Ανάγκη παρεμβάσεων προκειμένου να ανακοπεί η πτωτική πορεία του ΕΣΥ


Θετικό βήμα θεωρεί τη νομοθέτηση ενιαίου νομικού πλαισίου για τη συνεργασία των ιδιωτών ιατρών με το ΕΣΥ η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας (ΕΕΠΕ), ωστόσο, αναφέρει πως «αποτελεί τμηματική παρέμβαση, που μπορεί εν μέρει να εξυπηρετήσει υπάρχουσες προβληματικές καταστάσεις, όμως δεν θα αλλάξει τη συνολική προβληματική εικόνα του ΕΣΥ».

Σύμφωνα με την ΕΕΠΕ το σύστημα υγείας στην μετά COVID εποχή παρουσιάζει «επικίνδυνα σημάδια πολυεπίπεδης δυσλειτουργίας». Δυστυχώς, προσθέτει, η έλλειψη στελεχών, λόγω αποχωρήσεων προς συνταξιοδότηση, ή στον ιδιωτικό τομέα, «επιτείνει το πρόβλημα» και η ΕΕΠΕ θεωρεί ότι παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς. «Έκδηλη είναι πλέον η ανάγκη παρεμβάσεων προκειμένου να ανακοπεί η πτωτική πορεία του ΕΣΥ», σημειώνει.

Θεωρεί ότι η ανόρθωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας χρειάζεται «στιβαρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα αποφορτίσει τα νοσοκομεία, ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικό συντονισμό των δομών για την εξυπηρέτηση των ασθενών».

Η ΕΕΠΕ καταλήγει ότι «επειδή θα πρέπει να γίνει επιλέξιμη η ένταξη των νέων γιατρών στο ΕΣΥ απαιτούνται γενναίες ενισχύσεις στις οικονομικές τους απολαβές, αλλά και ελκυστικές εργασιακές ρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα