Οικονομία

Ενισχυμένο Fuel Pass και δεύτερη επιταγή ακρίβειας ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ


H υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων το δίμηνο Απριλίου-Μαϊου και η δημιουργία δημοσιονομικού χώρου 300 εκατομμυρίων ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για νέο πακέτο παρεμβάσεων στα καύσιμα. Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ενσωματώσει στο πακέτο και μια δεύτερη επιταγή ακρίβειας, σαν και αυτή που χορηγήθηκε το Πάσχα.

Ο δεύτερος γύρος του Fuel Pass, της επιδότησης δηλαδή που έλαβαν πάνω από 2 εκατ.πολίτες, θα περιλαμβάνει μεγαλύτερα ποσά, περισσότερους δικαιούχους και  διάρκεια εφαρμογής του θα φτάσει τους τρεις μήνες. Ειδικότερα το νέο πακέτο μέτρων για τα καύσιμα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και η επιδότηση θα είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τα 30-50 ευρώ που δίδονται έως τώρα. Κατά πληροφορίες στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και προσεγγίζει με γοργούς ρυθμούς τα 3 ευρώ, η επιδότηση θα ξεπεράσει τα 60 ευρώ.

Μια από τις σημαντικές μεταβολές που θα λάβουν χώρα είναι και η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη στην επιδότηση. Επί της ουσίας θα ανοίξει η «βεντάλια» των δικαιούχων, έτσι ώστε περισσότεροι πολίτες (υπολογίζονται στα 3 εκατ.) να μπορούν να λάβουν την επιδότηση.

Σ’ ό,τι αφορά στην δεύτερη επιταγή ακρίβειας, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να «ρίξει» στη μάχη κατά της ακρίβειας το εν λόγω επίδομα των 200 ευρώ, επίσης τον Ιούλιο.

Να θυμίσουμε ότι το Πάσχα το επίδομα έλαβαν οι εξής κατηγορίες: 

  1. Χαμηλοσυνταξιούχοι
  2. Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  3. Άτομα με αναπηρία
  4. Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα