Πολιτική

Ενισχύεται με μεταγραφές ανεξάρτητων η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


Διεργασίες και πολιτικές ζυμώσεις για την ένταξη-ενίσχυση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, με ανεξάρτητους βουλευτές

Η διεύρυνση στο κεντροαριστερό χώρο ενόψει -σε πρώτη φάση- των ευρωεκλογών αποτελεί στρατηγικό στόχο για την κυβέρνηση, ωστόσο, γι' αυτή επείγουν άλλα θέματα κοινοβουλευτικής «καθημερινότητας» που πρέπει να λυθούν άμεσα

Σε… τακτικό επίπεδο, αυτό που προέχει για το Μαξίμου, είναι να διασφαλίσει την ομαλή και χωρίς τα «παρατράγουδα» των προηγούμενων ημερών, ψήφιση των νομοσχεδίων που θα φέρει στη Βουλή. Η άμεση… διεύρυνση-ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την ένταξη ανεξάρτητων βουλευτών, που πρόσφατα παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αποτελεί τη λύση που επεξεργάζονται μετά προσοχής στο Μαξίμου.

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να παίζουν φουλ επίθεση στον πρώην εταίρο και την αντιπολίτευση να επιχειρεί την πολιτική εκμετάλλευση της … άβολης θέσης που έχει περιέλθει το κυβερνών κόμμα, το Μαξίμου αναζητά άμεσα διέξοδο από ένα πρόβλημα που επηρεάζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και πλήττει επικοινωνιακά το προφίλ της.
Αυτό που επεξεργάζονται ως βασικό σενάριο στο Μαξίμου είναι η προσέλκυση και ένταξη στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ των έξι βουλευτών που στήριξαν την κυβέρνηση, κατά την πρόσφατη ψηφοφορία για τη ψήφο εμπιστοσύνης. 

Ως γνωστόν, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρείχαν οι διαγραμμένοι από τους ΑΝ.ΕΛ Ελενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, ο διαγραμμένος από το Ποτάμι Σπύρος Δαννέλης, η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα και οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις, που παραμένουν στους ΑΝ.ΕΛ.

Τι ισχύει με Παπαχριστόπουλο και... Κουίκ

Σ’ ό,τι αφορά στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, όπως υποστήριξε και σε σημερινή του δήλωση, θα παραδώσει αύριο την έδρα του στον Πάνο Καμμένο, κάτι που σημαίνει ότι τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο επιλαχών Τέρενς Κουίκ. Ο τελευταίος, ως γνωστόν, βρίσκεται εκτός της γραμμής Καμμένου-κοινώς τα έχει «σπάσει» με την ηγεσία των ΑΝ.ΕΛ- γεγονός που έχει ιδαίτερη σημασία για τις μελλοντικές εξελίξεις και τη διαμόρφωση των δεδομένων στον πολιτικό χάρτη.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και με άλλο ένα βουλευτή, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει και δείχνει διάθεση να συμπλεύσει πολιτικά με το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης