Αγορές

Εναλλαγές πρόσημων και αναζήτηση κατεύθυνσης στο χρηματιστήριο


Έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές πρόσημων επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, το οποίο αναζητά κατεύθυνση μετά το διήμερο πτωτικό σερί που το απομάκρυνε από τις 1.500 μονάδες. Οι κινήσεις στο επιχειρηματικό πεδίο, τα deals που κλείνουν ή κυοφορούνται, καθώς και οι ανακοινώσεις των εισηγμένων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, αποτελώντας καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά διατηρεί την ανοδική δυναμική της  και ότι οι μικροδιορθώσεις δεν αλλάζουν την τάση. Ενδεχομένως και οι τελευταίες συνεδριάσεις και η σημερινή, να αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη για το «ταβάνι» που θα ορίσει η αγορά, ενόψει του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Στα της ημέρας οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται και σήμερα στο «κόκκινο» λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να εδραιωθεί σε κερδοφόρο έδαφος, ενώ σε μεγάλη πτώση βρίσκεται η μετοχή της ΕlvalHalcor (-3,59% και κάτω από 2 ευρώ) καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε μάλλον απογοητεύουν τους επενδυτές.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν θετικά πρόσημα με τους επενδυτές να εστιάζουν στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την πολιτική των επιτοκίων και στις οικονομικές και εταιρικές ανακοινώσεις. Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται +0,21%, ο βρετανικός δείκτης κινείται οριακά στο πράσινο +0,02% και ο γαλλικός CAC κερδίζει +0,15%.

Μετοχές και δείκτες

Ο Γενικός δείκτης καταγράφει μικρά κέρδη +0,11% στις 1.481,56 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 34,92 εκατ.ευρώ.
Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,6% στις 1.308 μονάδες, ο FTSE ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 3.593 μονάδες και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM κινείται στις 2.377 μονάδες με -0,2%.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+1,3%) που της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με +1,7%, της Ελλάκτωρ με +1,9% και της Jumbo με +1,2. Οι τραπεζικές μετοχές κινούνται όλες πτωτικά, με αυτή της Alpha να χάνει -1,2%.

Πιέσεις, εκτός από τη μετοχή της ElvaHalcor δέχεται και αυτή τηςQuest με απώλειες -2,3% και της Aegean που χάνει -1,1%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις