ΕΥΖην

Ένα ονειρόδραμα για τη Μύρτιδα στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου


Ένα ιερό θεραπευτήριο στην ενδοχώρα της Επιδαύρου. Ένας θεός -ο Απόλλωνας- που τιμωρεί με λοιμό, πάνω στην οργή του, αλλά και εξαγνίζει τον λοιμό σε ένδειξη της μακροθυμίας του. Ένας ημίθεος -ο Ασκληπιός- που αδυνατεί να θεραπεύσει μαζικά θανατηφόρες επιδημίες, όπως ο πατέρας του ο Απόλλωνας, όμως ειδικεύεται στην εξατομικευμένη θεραπεία μέσω των ονείρων. Κι ένα εντεκάχρονο κορίτσι, η Μύρτις, που έχασε τη ζωή της από τον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π.Χ.

Αυτοί είναι οι τρεις πρωταγωνιστές του ονειροδράματος που θα ζωντανέψει την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, 11:00-14:00, στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο για το Παιδί - Μύρτις», διοργανώνεται ένα περιπατητικό δρώμενο μέσα σε μια ατμόσφαιρα ονειρικής φαντασίας, το οποίο πραγματεύεται πώς επιτυγχανόταν η ίαση σε ένα Ασκληπιείο με τη βοήθεια της μουσικής, του δράματος και των θεραπευτικών ονείρων, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το περιπατητικό δρώμενο διοργανώνεται στο πλαίσιο των μαθημάτων «Η αρχιτεκτονική του αρχαίου θεάτρου», που διδάσκει η Μαρία Μικεδάκη, επίκουρη καθηγήτρια του ΤΘΣ και «Παιδαγωγική του Θεάτρου V: Η ψυχοπαιδαγωγική της διδακτικής του θεάτρου στην Εκπαίδευση» που διδάσκει ο εντεταλμένος διδάσκων του ΤΘΣ Δρ. Δημήτρης Δημητριάδης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα