Πολιτική

Εν αναμονή του Μπόργιανς το ΥΠΟΙΚ


Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης  η παρουσίαση και η υπογραφή Κοινής Δήλωσης Προθέσεων, μεταξύ των οικονομικών αρχών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του sofokleousin.gr. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα από τον Υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κ. Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον Γενικό Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Γιώργο Βασιλειάδη και θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ. 

Όπως είχε αποκαλύψει το sofokleousin.gr, θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηναίας-Βεστφαλίας θα δώσει κι άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται πολύ βαριά ονόματα, με τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής βάσει της πρώτης εικόνας που υπάρχει και με πολύ μεγάλες καταθέσεις, οι οποίες δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν.

Στη λίστα αυτή κατά πληροφορίες περιλαμβάνονται τρεις εφοπλιστές, δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, δυο στρατιωτικοί που έχουν σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα του δημοσίου, ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου, αλλά και μεγάλη βιομηχανία τροφίμων.

Αφορμή για να προωθήσει ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η κυβέρνηση την τροπολογία για τους φοροφυγάδες, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο δικαστικό και εισαγγελικό χώρο, στάθηκε υπόθεση κορυφαίου στελέχους της απελθούσας κυβέρνησης, που το όνομά του ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και για το οποίο λέγεται ότι υπάρχει υποκλαπέν υλικό, η χρήση του οποίου μπορεί να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Διαβάστε αναλυτικά: Έρχεται στην Αθήνα ο Μπόργιανς, φέρνει και άλλες λίστες

Γίνεται γνωστό, παράλληλα, πως αναμένεται να αποσταλούν από εισαγγελικά γραφεία κλήσεις καθώς οι διαδικασίες επιταγχύνονται και φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί το 95% των προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δυο γυναίκες ηθοποιοί φέρεται να έχουν περί το 1,5 εκατ ευρώ έκαστως στο εξωτερικό και καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. 

Τα πρόσωπα που θα κληθούν θα πρέπει να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων αυτών, ενώ θα γίνει και διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους μέσω του Taxis.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις