Πολιτική

Εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό ο Αλέξης Τσίπρας


Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε, χωρις την παρουσία καμερών, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, δεύτερη ημέρα των εμβολιασμών στη χώρα μας, ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ώρα της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα, γιατροί και νοσηλευτές έκαναν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο. Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε στον «Ευαγγελισμό» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε το εμβόλιο λίγο αργότερα.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρησή του από τον Ευαγγελισμό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Να νιώθει ανασφάλεια για τις πράξεις και τις παραλείψεις της», υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια «απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό».

«Το δηλώνω κατηγορηματικά. Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό. Μακάρι να είναι δυνατόν να εμβολιαστούν γρήγορα το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και ιδίως, οι ευπαθείς ομάδες» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με επικριτικό ύφος προς την κυβέρνηση:

«Μέχρι στιγμής οι δόσεις δεν φτάνουν για να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα και ελπίζω κάτι τέτοιο να γίνει μέχρι το καλοκαίρι ή μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».

«Συνεπώς, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, το εμβόλιο είναι όπλο, αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες. Έχοντας τους τελευταίους δέκα μήνες γνώση, δεν υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, να ρίξει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κάνει κινήσεις προκειμένουν να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να δώσει κίνητρα για μισθολογική αναβάθμιση, να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση, να κάνει μαζικά τεστ», επεσήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα