Διεθνή

Έμποροι ναρκωτικών στην Ισπανία ξεφόρτωναν με drones


Εξαρθρώθηκε δίκτυο με δώδεκα διακινητές ναρκωτικών, το οποίο παρακολουθούσε με τη βοήθεια ενός drone, τις κινήσεις της αστυνομίας, προκειμένου να εκφορτώσει με άνεση τα ναρκωτικά στις ακτές της νότιας Ισπανίας.

Οι διακινητές είχαν μεταφέρει στην Ισπανία «περισσότερους από έξι τόνους κάνναβης τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο (…) με κέρδη ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η αστυνομία.

Οι 10 άνδρες και 2 γυναίκες, ισπανικής υπηκοότητας, οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου της Λίνεα ντε λα Κονσεπσιόν, μιας πόλης στο νότιο άκρο της Ισπανίας. Οκτώ εξ αυτών τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.

«Ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε λάβει μια πολύ εξειδικευμένη εκπαίδευση στο πιλοτάρισμα των drones τελευταίας γενιάς», υπογράμμισε η αστυνομία.

Το drone, όπως επίσης ένα ραντάρ κι ένας αναστολέας συχνοτήτων, τους χρησίμευαν κατά την εκφόρτωση των ναρκωτικών από ένα μηχανοκίνητο σκάφος.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μπορούσαν να «παρακολουθήσουν την πιθανή αστυνομική παρουσία και να διασφαλίσουν ότι η όλη διαδικασία θα πραγματοποιούταν με τις μέγιστες εγγυήσεις ασφαλείας».

Διαβάστε επίσης