Πολιτική

Εμμένει στις καταθέσεις της για το σκάνδαλο Novartis η «Αικατερίνη Κελέση»


Όσα έχω καταθέσει για το σκάνδαλο Novartis είναι αληθινά, φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ίδια δήλωσε πως και εμμένει σε όσα έχει καταθέσει και επιβεβαιώνει το περιεχόμενό τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η μάρτυρας τόνισε πως αυτά που κατέθεσε είχαν να κάνουν με πρακτικές της εταιρείας Novartis, που είχαν την απόλυτη έγκρισή της. Πρόσθεσε δε πως όσα κατέθεσε, τα κατέθεσε αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια. Δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση, σημείωσε, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, η μάρτυρας.

Επιπλέον, επισήμανε πως ούτε εμφανίστηκε, ούτε εξετάστηκε, ούτε και κατέθεσε σε αλλοδαπή αρχή εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, από την οποία εξετάζεται απόψε. Στην Εισαγγελία Διαφθοράς, σημείωσε, εμφανίστηκε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου.