Τουρισμός

Εμεινε στα αζήτητα το ξενοδοχείο «Ambassadeur»


Ενώ στον ξενοδοχειακό τομέα επικρατεί οργασμός και τα deals εξαγορών-συνεργασιών - επενδύσεων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, το ιστορικό ξενοδοχείο «Ambassadeur» στην οδό Σωκράτους έμεινε στα... αζήτητα.

Ακαρπος απέβη ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωση του, παρά το γεγονός ότι η προθεσμίς υποβολής προσφορών παρατάθηκε δύο φορές. Η δεύτερη παράτηση έληξε χθες, χωρίς να εμφανισθεί ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής θα αναλάμβανε την υποχρέωση να επενδύσει τουλάχιστο 7,5 εκατ. ευρώ για ανακατασκευή-εκσυγρονισμό και διαρρύθμιση του κτιρίου. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα θα ήταν 25.000 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ανά έτος.

Επισημαίνεται ότι στο προσφερόμενο προς εκμίσθωση κτίριο της οδού Σωκράτους λειτουργούσε μέχρι 1980 το ξενοδοχείο «Ambassadeur»,  Α’ κατηγορίας, δυναμικότητας 200 δωματίων (170 μονόκλινα, 30 δίκλινα).

Εν συνεχεία και για 20 χρόνια, μέχρι το 2000, στεγάσθηκε το Εφετείο Αθηνών. Εκτοτε το κτίριο είναι κενό. Ιδιοκτησιακά ανήκει στο Ταμείο επικουρικών συντάξεων (ΕΤΕΑΠ)

Διαβάστε επίσης