Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Προωθούσαν πώληση μετοχών του δημοσίου εν αγνοία του Λάτση!


Την ώρα που εύλογα το ενδιαφέρον του ομίλου Λάτση είναι στραμμένο στην μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, κυβερνητικοί παράγοντες, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθούσαν την εν κρυπτώ πώληση μετοχών του ελληνικού δημοσίου στα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με το Μemorandum of Understanding (MoU) που έχουν υπογράψει οι βασικοί μέτοχοι της επιχείρησης, το ελληνικό δημόσιο και ο όμιλος Λάτση, οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην από κοινού πώληση μέρους των μετοχών που κατέχουν στα ΕΛΠΕ σε νέο επενδυτή, ο οποίος θα γίνει και ο βασικός μέτοχος.

Όμως το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες, που έφτασαν και στα αυτιά στελεχών του ομίλου Λάτση, για μυστικές διαπραγματεύσεις παραγόντων της νέας κυβέρνησης με επενδυτή για την πώληση, σε συμφέρουσα τιμή γι’ αυτόν, μέρους του μετοχών που κατέχει το δημόσιο στα ΕΛΠΕ.

Εξέλιξη που αν ολοκληρωνόταν θα έθετε προ τετελεσμένων τον ιδιώτη μέτοχο, ο οποίος φαίνεται ότι με …συντονισμένες παρεμβάσεις κατάφερε να ακυρώσει το όλο εγχείρημα.

«Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες», σχολίαζε γνώστης των τεκταινόμενων, παραπέμποντας στις στενές σχέσεις της νέας κυβέρνησης με τον όμιλο Λάτση, παρά τις πρόσκαιρες εντάσεις.

 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΕΛΠΕ