Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία νησιών του Αιγαίου


Την χορηγία 25.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης σε 13 σχολεία, σε 7 νησιά των Δωδεκανήσων, ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Την σημασία των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως είναι ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με διευθυντικά στελέχη των ΕΛΠΕ, όπου ανακοινώθηκε η χορηγία 25.000 λίτρων καυσίμων θέρμανσης σε 13 σχολεία, σε 7 νησιά των Δωδεκανήσων.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχε και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, παρέστησαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Νίκος Ράπτης και Γιάννης Παπαδομαρκάκης, αντίστοιχα, οι οποίοι παρέλαβαν από τον Γενικό Διευθυντή Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ρομπέρτο Καραχάννα, τα δελτία των καυσίμων, καθώς και διευθυντές σχολείων.

Τις δραστηριότητες των ΕΛΠΕ, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη, παρουσίασαν ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου, κ. Ιωάννης Κορωναίος, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κα Ράνια Σουλάκη και η Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης, κα Μαρία Μοσχοπούλου. Παρουσιάστηκαν επίσης οι δράσεις για τη νέα γενιά, που τα ΕΛΠΕ υλοποίησαν στα νησιά της Καρπάθου, του Καστελλορίζου, της Κάσου και της Τήλου, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής Επιμόρφωσης «Η Ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε τομείς όπως η Παιδεία – Έρευνα – Καινοτομία, οι Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, οι Βιώσιμες Πόλεις και Περιβάλλον, Πολιτισμός, Αθλητισμός και Υγεία.

Ειδικότερα, τα σχολεία στα οποία ο Όμιλος ΕΛΠΕ προσφέρει πετρέλαιο θέρμανσης, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, είναι:

ΛΕΡΟΣ: Μπελένιo Γυμνάσιο Λέρου 2.000 lt

ΡΟΔΟΣ: 3ο ΓΕΛ Ρόδου 2.000 lt

Γυμνάσιο Αρχαγγέλου – ΓΕΛ- ΕΠΑΛ Ρόδου 2.000 lt

1o ΕΠΑΛ Ρόδου 1.000 lt

Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα 2.000 lt

ΣΥΜΗ: 1ο Γυμνάσιο – ΓΕΛ Σύμης 2.000 lt

1ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης 2.000 lt

2ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης 2.000 lt

ΚΩ: 7ο Δημοτικό Σχολείο Κώ 2.000 lt

Γυμνάσιο – Λύκειο Αντιμάχειας Κω 2.000 lt

ΚΑΣΟΣ: Γυμνάσιο Κάσου 2.000lt

ΝΙΣΥΡΟΣ: Δημοτικό Σχολείο Μανδρακίου Νισύρου 2.000 lt

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου 2.000 lt

Τα καύσιμα έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα στα σχολεία της Καρπάθου, της Κάσου και του Έμπωνα και ακολουθούν τα υπόλοιπα.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή των ΕΛΠΕ, έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής του αιτήματος του Περιφερειάρχη, για την χορηγία 5.000 λίτρων καυσίμου κίνησης , τα οποία τροφοδότησαν τα μηχανήματα της Περιφέρειας, του στρατού και όλων των δυνάμεων που εργάστηκαν για την αντιμετώπισης των συνεπειών της πρόσφατης θεομηνίας στο νησί της Σύμης.