Επιχειρήσεις

Ίλον Μασκ: Πόσους έχει απολύσει στο Twitter; Νέα διαμάχη με το CNBC


Σε μαζικές περικοπές προσωπικού της Twitter φέρεται να έχει προχωρήσει ο Ίλον Μασκ από τότε που εξαγόρασε την αμερικανική πλατφόρμα των social media.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, που μίλησε με υπαλλήλους της Twitter, η εταιρεία έχει φτάσει να απασχολεί 1.300 εργαζομένους, αριθμός που είναι μειωμένος κατά περίπου 80% από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε την Twitter τον Νοέμβριο του 2022 έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Τότε, το προσωπικό της Twitter έφτανε τα 7.500 άτομα, με τον Μασκ να ξεκινά άμεσα μαζικές απολύσεις για την περικοπή εξόδων.

Εξάλλου, ο Μασκ -σύμφωνα με τις ίδιο δημοσίευμα- φέρεται να έχει «αποσπάσει» 130 άτομα για εργασία στην Twitter που προέρχονται από τις άλλες επιχειρήσεις στις οποίες είναι επικεφαλής (ESLA, SpaceX) όπως και στελέχη από επενδυτικά fund που απασχολούνται στην Twitter.

Διαψεύδει ο Μασκ

Ωστόσο, το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη της εταιρείας, με τον Μασκ να αναφέρει σε tweet του πως «αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.300 ενεργοί εργαζόμενοι στην Twitter. Εκατοντάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με εμπιστοσύνη και σιγουριά, μαζί με αρκετές χιλιάδες εργολαβικών. Λιγότεροι από 10 άνθρωποι από τις άλλες εταιρείες μου δουλεύουν στην Twitter» είπε ο Μασκ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες Twitter