Άμυνα & Διπλωματία

Ελληνοτουρκικές συνομιλίες προαναγγέλλει η Αγκυρα


Ενώ το ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ, συντηρώντας την ένταση στην περιοχή και η Αθήνα δια του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια υποστηρίζει ότι δεν βρισκόμαστε ούτε καν στην αφετηρία  διαλόγου για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας, η Αγκυρα προαναγγέλλει διμερείς ελληνοτουρκικές συνομιλίες

«Περιμένουμε ότι θα έχουμε συνάντηση τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. «Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα με τέτοιες συναντήσεις», είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «επιθυμεί καλές σχέσεις με όλους τους γείτονες της - και και με την Ελλάδα».
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ο οποίος επισήμανε ότι η Τουρκία δυναμιτίζει πάλι το κλίμα με τις κινήσεις του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ,  ενώ ξεκαθάρισε ότι η μοναδική διαφορά Ελλάδας-Τουρκίας είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Ο υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε ότι η ελληνική πλευρά είναι πάντα ανοικτή στον διάλογο, αλλά όχι επί παντός επιστητού. Επανέλαβε πως αν δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μία λύση αμοιβαία αποδεκτή, η Ελλάδα θα δεχόταν να πάει στο Δικαστήριο της Χάγης και να επιλυθεί εκεί η διαφορά.

Διαβάστε επίσης