Επιχειρήσεις

Ελληνικό: Οι ξένοι επενδυτές έφυγαν, αλλά τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν!


Πριν λίγες ημέρες ιστοσελίδες και εφημερίδες σχεδόν… πανηγύρισαν για μια δυσάρεστη εξέλιξη, την αποχώρηση των βασικών ξένων επενδυτών από το σχήμα που έχει αναλάβει την υλοποίηση του project για το Ελληνικό. 

Τα ίδια μέσα πως θα αξιολογούσαν μια τέτοια εξέλιξη επί εποχής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς ως αρκετά αρνητική. Τώρα όμως η αποχώρηση των Κινέζων της Fosun Group και των Αράβων (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) της Eagle Hills από το επενδυτικό σχήμα Global Investment Group παρουσιάζεται από τα ίδια μέσα ενημέρωσης σχεδόν ως σωτήρια εξέλιξη, καθώς όπως υποστηρίζουν οδεύουμε προς μια αμιγώς «ελληνική» λύση με αύξηση κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί από εγχώριους επενδυτές και κυρίως από τον όμιλο Λάτση. 

Είναι προφανές ότι ο όμιλος Λάτση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή τη λύση, μετά την φυγή των ξένων επενδυτών, προκειμένου να μην αναβληθεί, για άλλη μια φορά, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του Καζίνου. 

Όπως και να χει οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν αυτό  που ξέρουν καλά όσοι βρίσκονται κοντά στην υπόθεση και μακριά από τις σειρήνες της παραπληροφόρησης. Ότι οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό δεν οφείλονται στην «κακή» γραφειοκρατία αλλά στην ανυπαρξία, ουσιαστικά, επενδυτή που θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κατόπιν τούτου το μέλλον της συγκεκριμένης επένδυσης παραμένει το ίδιο θολό και αβέβαιο όπως ήταν άλλωστε και πριν λάβουν χώρα τα τελευταία γεγονότα.