Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Η Γ.Σ ενέκρινε την πώληση της ΑΚΤΩΡ στην Intrakat


To «πράσινο φως» για την πώληση του 100% της Ακτωρ ΑΤΕ στην Ιntrakat άναψε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Ομίλου Ελλάκτωρ. Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου έγινε αποδεκτή με ποσοστό σχεδόν του 100% των συμμετεχόντων.

Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση της συμφωνίας εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με το σχετικό χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ολοκλήρωση του deal στα τέλη του 2023.

Νέος κολοσσός στις κατασκευές με ανεκτέλεστο 4,4 δισ.!

Η συνένωση δύο ισχυρών δυνάμεων του κλάδου οδηγεί στη δημιουργία ενός κολοσσού με μεγάλη συγκρίσιμα προς εκείνα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ενδεικτικό ως προς τα οικονομικά μεγέθη και τις δυνατότητες του νέου σχήματος είναι το γεγονός ότι θα διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο 4,4 δισ. ευρώ και σε πλήρη απασχόληση θα μπορεί να εξασφαλίσει ετήσια έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

Πέρα από την κατασκευαστική δραστηριότητα, ο νέος όμιλος θα επιδιώξει να αποκτήσει σημαντικά μερίδια συμμετοχών σε έργα ΣΔΙΤ, προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερές ροές εσόδων. Πάντως στο deal Intrakat-Ελλάκτωρ δεν περιλαμβάνεται η εταιρεία "Ακτωρ Παραχωρήσεις", η οποία αποτελεί βασικό συστατικό του νέου σχήματος που προσπαθεί να διαμορφώσει η Reggeborgh στον όμιλο Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα