Άμυνα & Διπλωματία

Τουρκία: Αναζητά κατασκευαστές κινητήρων για το εθνικό μαχητικό TF-X


Πέρυσι, ο τουρκικός όμιλος Kale Group ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη μηχανολογική εταιρία Rolls-Royce

Σε αναζήτηση εταιριών κατασκευαστών κινητήρων για μαχητικά τζετ, βρίσκεται η Άγκυρα, στην προσπάθεια να υλοποιήσει την πρόθεση κατασκευής εγχώριου αεροσκάφους.
Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τους διεθνείς κατασκευαστές κινητήρων προκειμένου να εμπλακούν στο πρόγραμμα της Τουρκίας για την κατασκευή εθνικών μαχητικών τζετ TF-X, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ.

Πέρυσι, ο τουρκικός όμιλος Κέιλ (Kale Group) ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη μηχανολογική εταιρία Rolls-Royce που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κατασκευή κινητήρων για αεροπλάνα, περιλαμβανομένων των κινητήρων των τζετ, μετά την υπογραφή από τη Βρετανία και την Τουρκία αμυντικής συμφωνίας αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή τουρκικών μαχητικών τζετ.

Μιλώντας σε μια τελετή για την υπογραφή συμφωνίας με την TR Motors για την παραγωγή των τζετ, ο Ντεμίρ είπε πως διεξάγονται συνομιλίες με τη Rolls Royce, όμως λαμβανομένης υπόψη της διάρκειας του προγράμματος, η Άγκυρα θα αποτιμήσει διεθνείς προσφορές. Είπε ακόμη πως η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των εθνικών της αρμάτων μάχης Altay.

Πηγή: με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης