Χρηστικά

ΕΛΓΑ: Οι ενισχύσεις για τις δενδροκαλλιέργειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές


Διευκρινίσεις έδωσε ο ΕΛ.Γ.Α. σε ερωτήματα που τέθηκαν από παραγωγούς, των οποίων οι δενδροκαλλιέργειες επλήγησαν από τις πυρκαγιές το 2023. Έτσι, αποσαφηνίζεται ότι «οι τιμές ενισχύσεων, τις οποίες εισηγείται ο ΕΛ.Γ.Α., είναι ταυτόσημες με εκείνες των πυρκαγιών προηγούμενων ετών, χωρίς προσαυξήσεις.

Έτσι, για παράδειγμα, η τελική ενίσχυση που προβλέφθηκε για τις περιπτώσεις ολικά κατεστραμμένων ελαιόδεντρων στις προηγούμενες πυρκαγιές (από το 2021 και έπειτα) δεν ξεπέρασε τα εκατό (100) ευρώ ανά δένδρο, με κλιμάκωση προς τα κάτω για τις περιπτώσεις που η καταστροφή του ελαιόδεντρου δεν ήταν ολοκληρωτική. Και, μάλιστα, προβλέφθηκε προκαταβολή στο 50% της εν λόγω ενίσχυσης, ώστε οι αγρότες να έχουν όσο πιο σύντομα γίνεται μια σημαντική αρωγή, ενώ η καταβολή του επόμενου ποσού θα σχετίζεται και με την αποκατάσταση. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για άλλες καλλιέργειες.

Συνεπώς, τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, οι οποίες δεν θα αποκλίνουν από τις δεδομένες ρυθμίσεις στήριξης, όπως αυτές έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα