Ελλάδα

Ελεύθερος με εγγύηση $300.000 ο Άλκης Δαυίδ


Ο Άλκης Δαυίδ παρουσιάστηκε αργά χθες στο δικαστήριο του Saint Kitts το οποίο αποφάσισε ότι είναι ελεύθερος να φύγει από το νησιωτικό κρατίδιο αλλά θα πρέπει να επιστρέψει για τη δίκη που ορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Ως εγγύηση ορίστηκε το ποσό των $300,000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ, η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών με τον κυπριακή καταγωγής επιχειρηματία να αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό κατηγοριών που έχουν να κάνουν με την εισαγωγή και την εμπορία φυτών κάνναβης.

Ο Δαυίδ έφθασε στο St Kitts μαζί με τη συνοδεία του στις 9 Μαΐου μεταφέροντας με το ιδιωτικό του αεροσκάφος σπόρους και δενδρύλλια κάνναβης συνολικής αξίας  $1,5 εκάτ. Στόχος του ήταν να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας φαρμακευτικής κάνναβης Swissx στην οποία είναι μεγαλομέτοχος.

Σύμφωνα με το philenews.com, οι τοπικές αρχές τον συνέλαβαν και παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της νομιμοποίησης της καλλιέργειας κάνναβης στο νησί κατήγγειλαν τον επιχειρηματία ο οποίος θα πρέπει πλέον να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης