Ελλάδα

Ελεύθερος και ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση Κωστόπουλου


Με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή που ερευνά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο 55χρονος άντρας που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του κοσμηματοπώλη, τον 33χρονο.

Στον κατηγορούμενο για θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 55χρονος, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου επί της οδού Γλάδστωνος, όντας πλέον ελεύθερος, φέρεται ενώπιον του ανακριτή να εξέφρασε τη λύπη του για την κατάληξη του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως αναφέρει ο συνήγορος του οι πράξεις του έγιναν υπό καθεστώς φόβου και απειλής εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το θύμα και είχαν σκοπό να μην κινδυνέψει είτε ο ίδιος είτε άλλος από τον ακτιβιστή ο οποίος, όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, κρατούσε μαχαίρι. Υποστηρίζει επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ο ίδιος ήταν που αφόπλισε τον 33χρονο και αμέσως απομακρύνθηκε. Παράλληλα, ο συνήγορος τονίζει μάλιστα πως ούτε είχε πρόθεση και ούτε κατάφερε πλήγμα που να συνέβαλε στο μοιραίο αποτέλεσμα της απώλειας ζωής του ακτιβιστή.