Ελλάδα

Κυνήγι μαγισσών «μυρίζει» η έρευνα εναντίον της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»


Για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχεται η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μιλώντας επίσης στον Alpha ανέφερε ότι «λένε για μία απάτη, 600.000 ευρώ» και υποστήριξε ότι τα χρήματα από τις δωρεές όλα αυτά τα χρόνια έμπαιναν στους λογαριασμούς της μητέρας της και για λίγο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του συζύγου της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, που έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα, η Αρχή διέταξε την δέσμευση «κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφέρεται ότι τα χρήματα από τις δωρεές για την οργάνωση κατατίθεντο σε λογαριασμούς δύο συγγενών του Κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γινόταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων. Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, φέρεται να έχει αποκομίσει περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα