Αγορές

Επίσημο νόμισμα το bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ


Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε bitcoin αξίας περίπου $20,9 εκατ και ετοιμάζεται να υιοθετήσει επίσημα το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο ως νόμιμο νόμισμα.

O πρόεδρος Nayib Bukele αποκάλυψε μέσω twitter ότι η χώρα έχει αγοράσει συνολικά 400 bitcoin, στο πρώτο βήμα σε μια μεγαλύτερη ώθηση για να προσθέσει το κρυπτονόμισμα στον ισολογισμό της.

Οι αναρτήσεις στο Twitter έγιναν λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος του Ελ Σαλβαδόρ για το bitcoin, ο οποίος ψηφίστηκε τον Ιούνιο. Το Ελ Σαλβαδόρ είναι η πρώτη χώρα που υποδέχεται το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο.

Την περασμένη Τρίτη, το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε νόμο για τη δημιουργία κεφαλαίου ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διευκόλυνση της μετατροπής από bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ.

Η νομοθεσία επιτρέπει την εμφάνιση των τιμών σε bitcoin, την καταβολή φορολογικών εισφορών με το ψηφιακό νόμισμα και οι ανταλλαγές σε bitcoin δεν θα υπόκεινται σε φόρο κεφαλαιουχικών κερδών.

Το Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησε μια εφαρμογή πορτοφολιού ονόματι Chivo στην οποία οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν μέσω της εθνικής τους ταυτότητας για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας bitcoin. Ακόμη, οι χρήστες θα λάβουν bitcoin αξίας 30 δολαρίων μετά την εγγραφή τους.

Ωστόσο το 70% των πολιτών του Ελ Σαλβαδόρ που συμμετείχαν σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Αμερικής διαφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα. Πολλοί ήταν επίσης αβέβαιοι για τον τρόπο χρήσης του ψηφιακού νομίσματος.

Επισημαίνεται ότι τα εμβάσματα που στέλνονται στο σπίτι από το εξωτερικό, είναι επίσης σημαντικά για την οικονομία, καθώς αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 24% του ΑΕΠ του Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Bitcoin