Οικονομία

Εκτός ΣΕΠΕ τέθηκαν επιθεωρήτες που διέγραφαν πρόστιμα


Σε αργία έθεσε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τους δύο επιθεωρητές που προέβαιναν σε παράνομες διαγραφές προστίμων για λογαριασμό επιχειρήσεων, όπως δημοσιοποίησε στα social media, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως «μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε σε υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , με πρωτοβουλία του ειδικού γραμματέα του Σώματος, Πάνου Κορφιάτη, και με τη συμβολή της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, διαπιστώθηκε ότι δύο επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. προχωρούσαν σε παράτυπες διαγραφές προστίμων που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε: «Θέσαμε τους δύο αυτούς υπαλλήλους σε αργία και τους απομακρύναμε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Ο φάκελος που σχηματίστηκε έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία για διερεύνηση και ποινικών ευθυνών».

Κλείνοντας, η υπουργός σημειώνει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Σ.ΕΠ.Ε. καθιστά σαφές ότι κανένα φαινόμενο διαφθοράς δεν είναι ανεκτό.