Πολιτική

Εκτός ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία ο γιατρός που έδωσε την άδεια στον επόπτη σταθμαρχών


Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, τίθεται εκτός του ψηφοδελτίου του Κινήματος στη Μαγνησία ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ για τη μηνιαία αναρρωτική άδεια που έδωσε στον επόπτη των σταθμαρχών της Λάρισας.

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην οποία τονίζεται ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ' ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Κίνημα.

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τού πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος οκτώ ημέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «περιφρονητική στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια, την οποία υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο, Νίκο Παππά».

«Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα