ΕΥΖην

Έκθεση έργων του Picasso με τις πηγές έμπνευσής του από την αρχαιότητα


Έργα του Pablo Picasso μαζί με τις πηγές έμπνευσής του από την αρχαιότητα παρουσιάζονται στην έκθεση "Picasso Metamorfosi", που φιλοξενείται στο Βασιλικό Ανάκτορο του Μιλάνου έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση παραθέτει τα έργα του ιδιοφυούς καλλιτέχνη και την αρχαία τέχνη -κεραμικά, βάζα, αγάλματα, αναθηματικές πλάκες, στήλες - που τον ενέπνευσαν και τον επηρέασαν βαθιά.

Το Βασιλικό Ανάκτορο του Μιλάνου παρουσιάζει συνολικά σχεδόν 200 έργα και αντικείμενα, που προέρχονται από μεγάλα ευρωπαϊκά μουσεία, όπως το μουσείο Πικάσο στο Παρίσι.

Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή να ανακαλύψει πώς ο Picasso, ο οποίος δεν σταμάτησε σε όλη τη ζωή του να αλλάζει συνεχώς στυλ, έμεινε πάντα βαθιά επηρεασμένος από την αρχαιότητα και τους χαρακτήρες των μυθολογικών της αφηγήσεων, με πρώτο από όλους τον Μινώταυρο.

Η έκθεση που διοργανώνεται σε έξι τμήματα, προτείνει επίσης ένα ταξίδι στη μυθολογία του φιλιού, κυρίως όπως την απεικονίζει ο Ενγκρ, ο Ροντέν και ο Πικάσο.

Έκθεση αφιερωμένη στη γλυπτική του Picasso θα εγκαινιαστεί επίσης στις 24 Οκτωβρίου στη Ρώμη, στην Πινακοθήκη Μποργκέζε, με 56 έργα του Ισπανού καλλιτέχνη που έγιναν μεταξύ 1905 και 1964.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τέχνη