Επιχειρήσεις

ΕΚΤΕΡ: Εκρηξη τζίρου και κερδοφορίας, στο +26% η μετοχή


Στο +26,6% εκτοξεύθηκε σήμερα η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΚΤΕΡ, προκαλώντας αίσθηση και ερωτηματικά στην αγορά. Ο λόγος αποκαλύφθηκε όταν η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Οι επιδόσεις της είναι πραγματικά εντυπωσιακές, καθώς ο κύκλος εργασιών της σχεδόν εξαπλασιάστηκε(!), ενώ τα καθαρά κέρδη της είναι 65 φορές μεγαλύτερα(!) από τα περυσινά.

Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 35,9 εκατ. ευρώ, από 6,9 εκατ.κατά το α΄ περυσινόεξάμηνο. εξάμηνο του 2022. Τα μεγέθη δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα, δεδομένου ότι πλέον ενσωματώνονται αναλογικά και τα οικονομικά μεγέθη από τα Κοινοπρακτικά σχήματα στα οποία μετέχει η ΕΚΤΕΡ

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, διαμορφώθηκαν σε 7 εκατ. ευρώ, έναντι 0,5 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022.

Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου ήταν 6,9 εκατ. (έναντι 0,2 εκατ.πέρυσι) και της μητρικής 7 εκατ. ευρώ (από 146 χιλιάδες στο αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο).

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 5,2 εκατ.για τον όμιλο και σε 5,3 εκατ. για την εισηγμένη μητρική. , (έναντι μόλις 83 χιλ. πέρυσι).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα