Πολιτική

Έξυπνοι τρόποι για να γλιτώσετε λεφτά από την κατανάλωση ρεύματος


Οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας μπορούν να «φορτώσουν» ένα μεγάλο ποσό χρημάτων στο λογαριασμό του ηλεκτρικού μας, ειδικά αν δεν τις χρησιμοποιούμε σωστά. Οι συνήθειες να παραγεμίζουμε με νερό το βραστήρα, να αφήνουμε άδειο το ψυγείο, ή τον καταψύκτη ή να αγοράζουμε μεγαλύτερα σκεύη μαγειρέματος από αυτά που χρειαζόμαστε, είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε.  

-Βραστήρες: Περίπου το 50% των καταναλωτών βράζουν, συχνά περισσότερο νερό, από όσο χρειάζονται, όταν χρησιμοποιούν το βραστήρα, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα. Εάν συνήθως φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι τσάι, ας βεβαιωθούμε ότι αγοράζουμε ένα βραστήρα ο οποίος λειτουργεί με λίγο νερό. Ψάχνουμε, δηλαδή, την ένδειξη ελάχιστης πληρότητας, στο βραστήρα, που θα αγοράσουμε και επιβεβαιωνόμαστε ότι ο βραστήρας μπορεί να λειτουργήσει, με ένα φλιτζάνι νερό. Πολλοί βραστήρες απαιτούν περισσότερο νερό, για να λειτουργήσουν και έτσι σπαταλάμε νερό, ενέργεια, χρήματα. 

-Πλυντήρια πιάτων: Ένας στους πέντε καταναλωτές, χρησιμοποιεί το πλυντήριο πιάτων, ενώ δεν είναι γεμάτο. Τα πλυντήρια πιάτων μπαίνουν σε λειτουργία, όταν είναι εντελώς γεμάτα, αλλά όχι υπερφορτωμένα. Τα προγράμματα «eco», ή εξοικονόμησης ενέργειας μπορούν να εξοικονομήσουν περίπου 20% της ενέργειας, που καταναλώνουμε, σε ένα χρόνο, χρησιμοποιώντας το βασικό πρόγραμμα πλύσης

-Ψυγεία – Καταψύκτες: Για να κρατήσουμε χαμηλό το κόστος λειτουργίας του ψυγείου μας, ή του καταψύκτη μας πρέπει να λειτουργούν γεμάτα, τουλάχιστον κατά τα τρία τέταρτα. Έτσι ψύχουμε τρόφιμα και όχι τον αέρα, μέσα στις συσκευές. Εαν θέλουμε να αγοράσουμε ένα ψυγείο ή ένα καταψύκτη, ας βεβαιωθούμε ότι αγοράζουμε το σωστό για εμάς, μέγεθος. Οι κατασκευαστές δηλώνουν τη χωρητικότητα αλλά αυτή μετριέται, με το ψυγείο εντελώς άδειο, ακόμα και με τα ράφια και τα συρτάρια βγαλμένα. Άρα ας υπολογίσουμε ότι η πραγματική χωρητικότητα είναι λίγο μικρότερη , από αυτή, που δηλώνεται.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις