Ελλάδα

Εκσυγχρονίζονται οι εγκαταστάσεις της ΕΑΒ


Πιο φιλικές προς το περιβάλλον, πιο σύγχρονες και με περισσότερες υποδομές είναι οι νέες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η μεταφορά σε νέο κτίριο, η χρησιμοποίηση υλικών και ουσιών φιλικών προς το περιβάλλον και η δημιουργία νέων πτέρυγων.

Με απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) τροποποιείται η υπ’ αρ. πρωτ. 211549/24.7.12 Απόφαση Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) ΑΕ, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας Ν. Βοιωτίας.

Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται με τη διάταξη αυτή  είναι οι ακόλουθες:

-Ανέγερση νέου κτιρίου χημικών διεργασιών και κτιρίου υποστήριξης.
-Τοποθέτηση μηχανολογικού εξοπλισμού με σκοπό τη μερική αντικατάσταση διεργασιών, στις οποίες γίνεται χρήση εξασθενούς χρωμίου, με διεργασίες νέας περιβαλλοντικά φιλικής τεχνολογίας.
-Λειτουργία σε υφιστάμενο κτίριο επιμεταλλώσεων, προκειμένου να καλύπτονται συγκεκριμένες ανάγκες συντήρησης αεροσκαφών παλαιάς τεχνολογίας της Πολεμικής Αεροπορίας.
-Εγκατάσταση συστήματος φυσικοχημικής επεξεργασίας των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων.

Διαβάστε επίσης