ΕΥΖην

Εξωτικά δέρματα "τέλος" για το brand Paul Smith


Σταματά τη χρήση εξωτικών δερμάτων σε όλες τις μελλοντικές συλλογές του το βρετανικό brand ενδυμάτων Paul Smith.

To brand γνωστοποίησε στην οργάνωση Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων (PETA) ότι η απαγόρευση αφορά και το «K-leather» - δέρμα από καγκουρό.

Η PETA, η οποία δημοσίευσε αρκετές εκθέσεις σχετικά με τη βιομηχανία εξωτικών δερμάτων (από αλιγάτορα, στρουθοκάμηλο και φίδι), τα τελευταία χρόνια, χαιρέτισε την απόφαση του brand Paul Smith.

Η Ιβόν Τέιλορ, διευθύντρια εταιρικών project στην PETA τόνισε σε δήλωσή της: «Πίσω από κάθε αξεσουάρ που γίνεται από δέρμα καγκουρό, πύθωνα ή αλιγάτορα είναι ένα ζώο που δεν ήθελε να πεθάνει. Η απόφαση του Paul Smith για απαγόρευση των εξωτικών δερμάτων θα απαλλάξει τα ιδιαίτερα ζώα από απίστευτα βασανιστήρια και η PETA καλεί και άλλα εμπορικά σήματα πολυτελείας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

Στον ιστότοπο του Paul Smith αναφέρεται: «Δεν χρησιμοποιούμε εξωτικά δέρματα, γούνες ή τρίχες κουνελιών angora. Επίσης, δεν χρησιμοποιούμε είδη που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα της CITES – σύμβασης για την προστασία πολλών ειδών άγριων ζώων. Για τα κουμπιά και τα διακοσμητικά, κάθε troca (κοχύλι σαλιγκαριού) ή μαργαριτάρι συλλέγεται ή καλλιεργείται βιώσιμα και το κέρατο που χρησιμοποιούμε για κουμπιά είναι ένα παραπροϊόν της βιομηχανίας κρέατος».

Η βρετανική μάρκα, που διαθέτει 90 καταστήματα και 21 σημεία πώλησης εντός πολυκαταστημάτων σε όλο τον κόσμο εντάσσεται στη λίστα εμπορικών σημάτων μόδας που απαγορεύει τη χρήση εξωτικών δερμάτων στις συλλογές τους, όπως Chanel, Victoria Beckham και το πολυτελές πολυκατάστημα Selfridges.

Διαβάστε επίσης