AUTOin

Εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες έρχεται το νέο Audi Q3


Η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας και η ανάγκη για άμεση ενημέρωση του οδηγού έχουν αλλάξει πολλά στοιχεία στα νέα μοντέλα Audi.

Οι παραδοσιακές διατάξεις που ενημέρωναν τον οδηγό για τις λειτουργίες του αυτοκινήτου έχουν δώσει την θέση τους σε ηλεκτρονικές μονάδες νέας γενιάς που προβάλουν όλα τα στοιχεία σε οθόνες υψηλής ευκρίνειας που έχουν την ικανότητα να ανταποκρίνονται στις χειρονομίες και στις εντολές του οδηγού. Πλέον διατίθενται πολυτελή μοντέλα στα οποία ο οδηγός εύκολα αξιοποιεί τις ικανότητες των συστημάτων πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με απλές χειρονομίες και φωνητικές εντολές.

Η Audi αναβαθμίζει το επίπεδο των ηλεκτρονικών συστημάτων που φέρουν τα νέα μοντέλα της. Η πολυτελής γερμανική μάρκα δημιούργησε μια νέα σειρά διατάξεων που διευκολύνουν τον οδηγό και δημιουργούν ένα διαφορετικό περιβάλλον στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

4

Στη δεύτερη γενιά του Audi Q3, η γερμανική φίρμα κατήργησε τα κλασικά αναλογικά όργανα και επέλεξε το virtual cockpit. Ακόμη και στην έκδοση με το στάνταρ MMI touch υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών, την οποία ο οδηγός διαχειρίζεται και από το πολυλειτουργικό τιμόνι.

Με το MMI radio plus, ο οδηγός μπορεί να αναβαθμίσει το πίνακα οργάνων ως μία επιλογή του virtual cockpit με πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα ενσωματώνει τις λειτουργίες MMI και εκτός από το ταχύμετρο και το στροφόμετρο, απεικονίζονται πληροφορίες τόσο για τα μουσικά αρχεία όσο και για τις υπηρεσίες σύνδεσης Audi. Αν ο οδηγός έχει προκαθορίσει μία διαδρομή, τότε στην οθόνη εμφανίζεται ο χάρτης πλοήγησης, ενώ μπορεί να ρυθμίσει τις προβαλλόμενες πληροφορίες ανάλογα με τα προτιμήσεις του και στο άμεσο οπτικό του πεδίο. Το MMI radio plus περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη αφής MMI 8,8 ιντσών που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό.

2

Στη κορυφαία έκδοση εξοπλισμού MMI navigation plus η οθόνη είναι μεγαλύτερη, 10,1 ίντσες. Προαιρετικά ο πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες. Ο οδηγός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές απεικονίσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας νέας σπορ θεματικής ενότητας. Επιπλέον, το Audi Q3 με το MMI navigation plus διαθέτει νέο μενού φωνητικών εντολών με έλεγχο φυσικής γλώσσας (natural language voice control) που κατανοεί ελεύθερες διατυπώσεις. Αν χρειαστεί η έξυπνη διαχείριση του συστήματος κάνει ερωτήσεις, επιτρέπει διορθώσεις, και προσφέρει επιλογές.

Το MMI navigation plus προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες όπως και στα μοντέλα των μεγαλύτερων κατηγοριών. Η πλοήγηση, για παράδειγμα, αναγνωρίζει τις προτιμήσεις του οδηγού βάσει προηγούμενων διαδρομών επιτρέποντας στο σύστημα να δημιουργεί βολικές εναλλακτικές διαδρομές. Η διαδρομή υπολογίζεται –παράλληλα με τον προγραμματισμό στο αυτοκίνητο– στους διακομιστές του χάρτη και του παρόχου πλοήγησης HERE χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συνολική κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

1

Το προαιρετικό πρόσθετο πακέτο Audi Connect Navigation & Infotainment plus περιλαμβάνει επιπρόσθετες καινοτόμες υπηρεσίες, όπως το Google Earth. Χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης το πακέτο παρέχει πιο εντυπωσιακά γραφικά, διευκολύνοντας τους οδηγούς να φτάσουν στον προορισμό τους. Αυτό ισχύει και για τα νέα λεπτομερή 3D μοντέλα πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Το υβριδικό ραδιόφωνο περιλαμβάνεται επίσης στις προδιαγραφές του νέου Audi Q3. Ανάλογα με την ισχύ του σήματος ενός ραδιοφωνικού σταθμού το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα μεταξύ των FM, του DAB και της ροής του διαδικτύου για να εξασφαλίζει τη βέλτιστη λήψη ανά πάσα στιγμή.

Το ηχοσύνολο υψηλής πιστότητας με εικονικό τρισδιάστατο ήχο αξιοποιεί ειδικό αλγόριθμο για την καλύτερη αναπαραγωγή του ήχου. Το ηχοσύστημα απαρτίζεται συνολικά από 15 ηχεία και παράγει συνολική ισχύ 680 Watt.

Διαβάστε επίσης