Άμυνα & Διπλωματία

Εξηγήσεις ζητά ο Τσίπρας από την Αλβανία για τους 52 «ανεπιθύμητους»


Διευκρινίσεις επιθυμεί να λάβει η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας να κηρύξει ως ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες που παρευρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, τονίζει: «Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας.

Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου επικεφαλής είναι πλέον ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών, στην τοποθέτηση του για τους 52, έκανε λόγο για «οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας» και για «δηλώσεις ενάντια στη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη».