Άμυνα & Διπλωματία

Εξηγήσεις για τις πτήσεις Mirage πάνω από το Πεντάγωνο


Το περιστατικό της πτήσης μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 πάνω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής, από τον Πάνο Καμμένο στον Ευάγγελο Αποστολάκη, επεξηγεί το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ειδικότερα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, το ΓΕΑ τονίζει ότι «η πτήση των αεροσκαφών Μ 2000-5 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή, των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας».

Χθες, το εν λόγω περιστατικό συζητήθηκε εντός του Κοινοβουλίου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να διερωτάται: «Από πότε σηκώνονται μαχητικά για να αποδώσουν τιμές στους υπουργούς;».

«Μην μου κουνάτε λοιπόν εμένα το δάχτυλο κ. Τσίπρα και απαντήστε μας πόσο στοίχισαν οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το πεντάγωνο για την τελετή παράδοσης παραλαβής», κατέληξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.