Πολιτική

Εξηγήσεις από τον Ζάεφ ζητά ο Τζανακόπουλος


Την ανάγκη να εξασφαλιστεί ο σεβασμός της Συμφωνίας των Πρεσπών, από την πΓΔΜ, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7, για την ανάρτηση του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, στην οποία ανέφερε ότι "είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε Μακεδονικά και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό ξανά".

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «καταλαβαίνω ότι ο κ. Ζάεφ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει μία πολιτική μάχη, πολλές φορές μπορεί να υπερβάλει ως προς τις ερμηνείες», προσθέτοντας ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις να πρέπει να αφήσουν μια τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη», ενώ κάλεσε το Ποτάμι να μην λειτουργεί «κοντόφθαλμα».

Παράλληλα, δήλωσε πως θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της Συμφωνίας των Πρεσπών, από την μεριά της ΠΓΔΜ, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να γίνει μία αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την πλευρά των Σκοπίων».

Σχετικά με τη δήλωση του Πάνου Καμμένου περί νεκρής συμφωνίας των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως κρατά τη δέσμευση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξει με τη ΝΔ για να ανατραπεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε για όσα συνέβησαν, χθες, στις πορείες της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πως όταν η αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει τόσο εκτεταμένα επεισόδια πρέπει να επιχειρεί με σκοπό, αφενός να περιοριστούν και αφετέρου να λειτουργεί με τρόπο ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός πολιτών.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε ως πολιτικά "κλισέ" τις αιτιάσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση, περί ανοχής στη βία, επαναλαμβάνοντας ότι η αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τα επεισόδια και «σε κάποιο βαθμό το πέτυχε».

Διαβάστε επίσης