Πολιτική

Εξεταστική για τη Novartis προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης


Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ κράτησε χαμηλούς τόνους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει πρόθεση να μετατρέψει τη Βουλή «σε βιομηχανία εξεταστικών», ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα oυσιαστικά προανήγγειλε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Novartis.

Μένει να αποδειχθεί αν ο πρωθυπουργός εννοούσε τα όσα είπε επί του προκειμένου στη Θεσσαλονίκη ή αν έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του, όπως προδίδουν οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

Ο Α. Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ  και σε ερώτηση αν θα γίνει Εξεταστική για τη Novartis δήλωσε τα εξής, προϊδεάζοντας για τη συνέχεια:

«Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αναθέσει σε έναν αντιεισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση της Novartis ως προς τις καταγγελίες περί σκευωρίας. Δηλαδή να ερευνήσει τις κατηγορίες του αντιεισαγγελέα, κ.Αγγελή, του κ.Σαμαρά και ούτω καθεξής. Ο κ.Σαμαράς έχει πει δημοσίως ότι ο Ρασπούτιν ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εάν αυτό που είπε δημόσια το πει στον εισαγγελέα αυτομάτως, βάσει του άρθρου 86, ο εισαγγελέας το στέλνει στη Βουλή.

Όταν έρθει ο φάκελος της σκευωρίας στη Βουλή τότε οι βουλευτές θα κρίνουν και αν είναι πάνω από 60, καταθέτουν πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Δεν θέλω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ποδηγετήσω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εικάζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί μου, όπως και εγώ, θα έχουμε μεγάλη απορία να ψάξουμε αυτό το θέμα και να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δηλώσεις έγιναν και μάλλον όχι συμπτωματικά, σήμερα που ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis. Ο ίδιος μετά την κατάθεσή του έκανε γνωστό ότι ενώπιον των εισαγγελικών αρχών κατονόμασε τον «Ρασπούτιν».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Α. Γεωργιάδης απειλεί με ρεβάνς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη από τη συζήτηση στη Βουλή επί  των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων της ΝΔ, όταν απευθυνόμενος στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε:

«Όλες οι προσπάθειες που στήσατε, όχι όλοι σας, αλλά ορισμένοι από εσάς, για να πλήξετε με λάσπη και με ψέματα τους πολιτικούς σας αντιπάλους, σας διαβεβαιώ ότι θα ερευνηθούν μέχρι κεραίας».

 

Ετικέτες Novartis