Επιχειρήσεις

Εξαγοράσθηκε και θα επαναλειτουργήσει η Hellenic Steel- Επενδύσεις 100 εκατ.


Πέντε χρόνια μετά το «λουκέτο» στις εγκαταστάσεις της, η χαλυβουργία Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη θ’ αρχίσει πάλι να λειτουργεί απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η παλιά εταιρία – που ελεγχόταν μετοχικά από το ιταλικό γκρουπ ILVA – τέθηκε σε εκκαθάριση και οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εξαγοράστηκαν από τον αμερικανικό όμιλο Jordan International. Η σύμβαση υπεγράφη χθες και σύντομα θ’ αρχίσουν οι προετοιμασίες για την επαναλειτουργία της χαλυβουργίας.

Οι νέοι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να επενδύσουν περί τα 100 εκατ. ευρώ σταδιακά σε βάθος διετίας για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής υποδομής  και την αύξηση του παραγωγικού δυναμικού.

Υπολογίζεται ότι με την επαναλειτουργία των υψικαμίνων και των άλλων τμημάτων της χαλυβουργίας η «νέα» Hellenic Steel  θα απασχολεί περί τους 400 εργαζόμενους. Το προσωπικό θα αυξηθεί μελλοντικά.

 Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Jordan που εξαγόρασε την χαλυβουργία, ήταν στο παρελθόν ο μεγαλύτερος πελάτης της, απορροφώντας  και διακινώντας μεγάλο μέρος της παραγωγής της πριν εξαγορασθεί από την ιταλική ILVA.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επενδυτικό εγχείρημα συμμετέχουν εμμέσως – συνεργαζόμενες με την Jordan -  εταιρείες που ελέγχονται μετοχικά από τις εφοπλιστικές οικογένειες Κωνσταντινίδη και Μουνδρέα.

Διαβάστε επίσης