Επιχειρήσεις

Εξαγορά της Tower Semiconductor από την Intel


Στην εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας μικροτσίπ Tower Semiconductor έναντι 5,4 δισ. δολαρίων, προχώρησε η Intel, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης.

Σύμφωνα με το Reuters, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 12 μήνες, έχοντας ήδη εγκριθεί ομόφωνα από τα Δ.Σ και των δύο εταιρειών, με τη συμφωνία να υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τους μετόχους της Tower.

Συμφωνία για την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας με αυτό το τίμημα σημαίνει ότι η Intel θα καταβάλλει 53 δολάρια ανά μετοχή της Tower, ποσό σημαντικά αυξημένο από την τιμή κλεισίματος της εταιρείας χτες στον Nasdaq, στα 33,13 δολ.

Η Intel ενημέρωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά από τον ισολογισμό της, ενώ αναμένεται ότι θα αυξήσει άμεσα τα κέρδη ανά μετοχή του αμερικανικού κολοσσού.

Η Tower Semiconductor θα παραμείνει ανεξάρτητη μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία και εν συνεχεία θα ενσωματωθεί στην Intel Foundry Services (IFS), την οποία ίδρυσε η Intel πριν από ένα χρόνο επιχειρώντας να καλύψει της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης μικροτσίπ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα