Επιχειρήσεις

Εξαγοράστηκε η ICAP από την CRIF


Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο ιταλικός όμιλος CRIF, που είναι παγκόσμιος leader στην επιχειρηματική πληροφόρηση και σε προηγμένες ψηφιακές λύσεις επιχειρηματικής ανάπτυξης και ανοιχτής τραπεζικής, εξαγόρασε την ICAP, τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο B2B υπηρεσιών.

Στην εξαγορά συμμετέχει και η διοικητική ομάδα της ICAP, που θα παραμείνει για να συνεχίσει τοέργο της.

Η ICAP ιδρύθηκε το 1964. Το 2007 το πλειοψηφικό πακέτο πέρασε σττον όμιλο Global Finance του Αγγελου Πλακόπητα, μέσω του South Eastern Europe Fund. Μειοψηφικό ποσοστό απέκτησε η γαλλική Coface, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων και παροχής

Ο όμιλος δραστηριοποιείται και εκτός ελληνικής αγοράς, έχοντας ισχυρή παρουσία σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Με 259 υπαλλήλους, η ICAP καλύπτει επαρκώς την τοπική επιχειρηματική αγορά αλλά και παγκόσμιους πελάτες, μέσω ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας αλλά και καινοτόμων λύσεων στον τομέα του Credit Risk & Business Information Solutions.

Είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί ως «Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη που Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας» (Credit Rating Agency) από την European Securities and Markets Authority (ESMA).

Τα επιχειρηματικά δελτία της ICAP, αποτελούν μια μοναδική πηγή επιχειρηματικών πληροφοριών που μπορούν να προσφέρουν ακριβή και αξιόπιστα insights, για τις εγχώριες εταιρείες. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες πιστωτικού κινδύνου της ICAP παρέχουν ολοκληρωμένα και ενημερωμένα εμπορικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα με γνώμονα την ICAP DATA BANK, τη μεγαλύτερη επιχειρηματική βάση δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με κάλυψη 8,7 εκατομμυρίων εταιρειών σε 4 χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία & Κύπρο). Επιπλέον, ως μέλος του δικτύου Dun & Badstreet, η ICAP προσφέρει πρόσβαση σε άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες για 300 εκατομμύρια εταιρείες σε περισσότερες από 190 χώρες, υποστηρίζοντας πιστωτικές αποφάσεις για περισσότερες από 1 εκατομμύριο επιχειρηματικές συναλλαγές.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ICAP, δήλωσε για την εξαγορά: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος της CRIF, παγκόσμιου ηγέτη στις Λύσεις Πιστωτικού Κινδύνου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ICAP ταιριάζει άριστα με την CRIF και μαζί θα επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της ICAP στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, το ότι η ICAP είναι πλέον εταιρεία CRIF, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τους πελάτες μας, αφού θα έχουν πρόσβαση σε προηγμένες Λύσεις CRIF αλλά και τους ανθρώπους μας, που θα έχουν καλύτερες προοπτικές καριέρας»

Ο πρόεδρος της CRIF Carlo Gherardi δήλωσε ότι «η εξαγορά του κορυφαίου παρόχου επιχειρηματικών πληροφοριών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα επιτρέψει στην CRIF να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή. Τόσο η CRIF όσο και η ICAP επικεντρώνονται πλήρως στην παροχή λύσεων ικανών να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες χαρτοφυλακίου, να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις και να βοηθήσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των πελατών μας. Μέσω αυτής της εξαγοράς, η CRIF θα συνδυάσει την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις της με τη γνώση της αγοράς και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας της ICAP, βοηθώντας τόσο τις τοπικές εταιρείες όσο και τους παγκόσμιους πελάτες της να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να καινοτομούν».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις