Ελλάδα

Εκρηκτική άνοδος στις εξαγωγές κρασιού σε ΗΠΑ - Καναδά


Απτά αποτελέσματα έχουν οι προσπάθειες του στρατηγικού σχεδίου marketing αναφορικά με τις εξαγωγές κρασιού σε ΗΠΑ και Καναδά: Μόνο το 2017 υπήρξε αύξηση 108,4% στις ΗΠΑ με αξιοσημείωτη την αύξηση κατά 54% και της μέσης τιμής εξαγωγής, που φθάνει τα 5,3 ευρώ ανά λίτρο. Με τη σειρά τους, οι εξαγωγές στον Καναδά αυξήθηκαν κατά 128,2% σε αξία, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 4,58 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας αύξηση 53,7%.

Από την άλλη πλευρά, θετικό γεγονός χαρακτηρίζει την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), Βαγγέλης Αργύρης.

Όπως επισημαίνει, συμπίπτει χρονικά με τη γνωστοποίηση των τελευταίων στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΛΣΤΑΤ που επιβεβαιώνουν τον θετικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει τα προγράμματα προβολής και προώθησης του ελληνικού κρασιού σε δύσκολες και απαιτητικές αγορές, όπως των ΗΠΑ και του Καναδά.

Για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου αναφέρει ότι «συναρτάται ευθέως με τον αμπελουργικό σχεδιασμό, ο οποίος πλέον, μετά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, για τη στήριξη του εγχειρήματος στη γενική συνέλευση της Διεπαγγελματικής, περνά στην τελική φάση».

Διαβάστε επίσης