Διεθνή

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: 11 νεκροί και 36 τραυματίες


Στόχος λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας - Δείτε το βίντεο

Ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη σκορπά τον τρόμο. Το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk μεταδίδει ότι, από τη νέα βομβιστική επίθεση στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης στις 8:30 το πρωί της Τρίτης, υπάρχουν 11 νεκροί και 36 τραυματίες. Στόχος ήταν λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό κατά τη διέλευση του λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς. Στο σημείο επικρατεί πανικός και ακούγονται πυροβολισμοί αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν υπάρχουν συμπλοκές ή αν πυροβολούν οι αστυνομικοί για εκφοβισμό.

 
Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πόλης, σε ένα σημείο μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση.
 
Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης όχι μόνο τρομάζει τους κατοίκους και απωθεί τους τουρίστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τουρκικός τουρισμός έχει σημειώσει βουτιά 40%. Υπενθυμίζεται ότι, η Τουρκία είχε γίνει στόχος τον Ιανουάριο του 2016, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. 
 
 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις