Χρηστικά

«Εκτίναξη» των ενοικίων το 2021!


Εκτινάχθηκαν εντός του 2021 τα ενοίκια στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που είχε «εδραιωθεί» και το 2020. Όπως προκύπτει από έρευνα του κτηματομεσιτικού δικτύου RE/MAX Eλλάδας, τα μισθώματα κατοικιών παρουσίασε αύξηση κατά μέσο όρο 5%. Στην Αττική η αύξηση υπολογίζεται στο 6,2%, στη Θεσσαλονίκη εκτοξεύθηκε στο +9,4%, ενώ στην περιφέρεια «εδράζεται» στο +1,4%.

Αναφορικά με την Αττική, στο κέντρο τη Αθήνας, τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν διαμερίσματα ηλικίας 20 - 25 ετών, εμβαδού 51-80 τ.μ. με το μέσο μίσθωμα να ανέρχεται σε 450 ευρώ. Στη Δυτική Αττική οι τιμές για τα διαμερίσματα με τα εν λόγω «χαρακτηριστικά» κυμαίνονται πιο χαμηλά, στα 340 ευρώ, ενώ στον Πειραιά η μέση τιμή τους ανέρχεται στα 410 ευρώ.

Ιδιαιτέρως πιο «τσιμπημένες» είναι οι τιμές στα Νότια και Βόρεια Προάστια, όπως διαμερίσματα με τις παραπάνω προδιαγραφές κοστολογούνται στα 750 με 800 ευρώ. Υπάρχει, μάλιστα, αυξημένη  ζήτηση για μεζονέτες και ακίνητα μεγάλης επιφάνειας, από 81 έως 120 τ.μ.

Σ’ ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στα ακίνητα που βρίσκονται στα δυτικά της πόλης και φτάνουν στο 10%. Ακολουθεί, η Ανατολική Θεσσαλονίκη όπου οι τιμές σημείωσαν άνοδο κατά 9,5% και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με 4,9%.

Στην περιφέρεια τα ενοίκια εκτινάχθηκαν, για παράδειγμα στην Λάρισα (άνοδος 14,5%), όπως επίσης και σε περιοχές όπως η Καλαμάτα, η Κομοτηνή αλλά και οι Σέρρες, όπου η αύξηση έφτασε το 10%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα