Άμυνα & Διπλωματία

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα


«Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά. Οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας στο πρακτορείο Anadolu πριν έρθει μας χαροποιούν. Αυτό δείχνει πως έχουν καλή και θετική πρόθεση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου, Iμπραχίμ Καλίν, αναφερόμενος στην αυριανή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Με την Ελλάδα έχουμε πυκνή ατζέντα. Αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα, όπως διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, ενεργειακά, ο TAP, Turkish Stream, την τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη, τη μειονότητα των Ελλήνων που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών».

Παράλληλα, ο Καλίν, όπως ανέφερε το ant1news.gr, σημείωσε: «Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά. Οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας στο πρακτορείο Anadolu πριν έρθει μας χαροποιούν. Αυτό δείχνει πως έχουν καλή και θετική πρόθεση. Kαι πιστεύουμε πως θα μιλήσουμε σε αυτά τα πλαίσια. Η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την ίδια αποφασιστικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο απ’ όπου και να γίνει. Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους».

«Η Τουρκία σήμερα στην περιοχή της Κύπρου πραγματοποιεί έρευνες στις περιοχές που τις έχουν παραχωρηθεί, προβλέπουμε πως θα ξεκινήσουν και γεωτρήσεις. Δεν θα δεχθούμε καμία ενέργεια που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

Διαβάστε επίσης