Πολιτική

Εκλογές τον Φεβρουάριο βλέπει ο Λεβέντης


Την πεποίθηση πως, σύντομα θα οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με δηλώσεις του στον Σκάι.

Ειδικότερα, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε πως βλέπει εκλογές τον Φεβρουάριο, με αφορμή και τις ανιστόρητες δηλώσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ζάεφ, ο οποίος μίλησε για διδαχή μακεδονικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σενάριο, ο Πρωθυπουργός να πάρει απόφαση να μην επικυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, έτσι ώστε να πετάξει την μπάλα στο γήπεδο της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε επίσης ότι πρόθυμοι στην Βουλή υπάρχουν για να ψηφίσουν την συμφωνία, εκτιμώντας, όμως, ότι το Σκοπιανό θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Εν συνεχεία, αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη προσπαθούν να τον μεταπείσουν στο θέμα των Σκοπίων, υποδεικνύοντάς του να αλλάξει θέση και να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών.

Όσον αφορά το θέμα της υπόθεσης των ενεχυροδανειστών και τις αναμενόμενες εξελίξεις για το θέμα της λαθρεμπορίας χρυσού, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Με εκπλήσσει ο τρόπος που έγινε και ερευνήθηκε η υπόθεση. Ο κάθε Ριχάρδος εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση και τα μνημόνια λιτότητας και έτσι βλέπουμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ο λαός να πηγαίνει και να δίνει ενέχυρο όλη την περιουσία του. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι υπόλογοι για αυτή την κατάσταση, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θέμα και να ωφεληθεί κομματικά. 

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στα χέρια του συντελούν στο γεγονός ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι στην Βουλή με ποσοστά έκπληξη

Κλείνοντας, ανέφερε με χαρακτηριστικό τρόπο: « Και Ριχάρδος να γίνει ο κ. Τσίπρας και να μοιράζει χρυσές λίρες, δεν θα πετύχει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιθυμεί».