Πολιτική

Εθνικές εκλογές στις 26 Μαϊου εξετάζει το Μαξίμου


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "το Ποντίκι" το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει ως το πλέον πιθανό από τα σενάρια για τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών ο Μάιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου στάθμισε τα πολιτικά δεδομένα, αξιολόγησε το κλίμα και αποφάσισε ότι το από καιρό θεωρούμενο ως πιθανότερο σενάριο, αυτό της 26ης Μαΐου, είναι το πλέον κατάλληλο για την επίτευξη των εκλογικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το πρώτο στοιχείο που έχει βαρύνει στη ζυγαριά του Μεγάρου Μαξίμου είναι το κλίμα αποσύνθεσης που επικρατεί στα κόμματα τα οποία κινούνται στον χώρο ενδιαμέσως του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών: Ποτάμι, ΑΝΕΛΛ, Ένωση Κεντρώων σε πρώτο πλάνο, αλλά και το ΚΙΝΑΛΛ σε δεύτερο, απειλούνται είτε από τις ήδη σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό τους είτε από πλήρη μεγάλη εκλογική ήττα και πλήρη διάλυση.

Οι τριπλές εκλογές Εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές ήταν ένα από τα σενάρια που εξέταζε σοβαρά το Μαξίμου ιδιαίτερα μετά την αντίδραση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και τη στήριξη από ανεξάρτητους βουλευτές πρώην Ποταμιού και ΑΝΕΛ διαλύοντας ουσιαστικά την κοινοβουλευτική τους ομάδα.

 

Διαβάστε επίσης