Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προηγούνται Ανδρουλάκης και Παπανδρέου


Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου προηγούνται στην κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με βάση τα αποτελέσματα που ενσωματώνουν  το 81,54% της συμμετοχής, η οποία κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ. Τα εν λόγω αποτελέσματα, ωστόσο, εμπεριέχουν μικρό ποσοστό των εκλογικών τμημάτων της Αττικής, οπότε κάθε πρόβλεψη ή εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα, είναι προφανώς πρόωρη.

Με βάση, πάντως, τα αποτελέσματα από το 81,54% της συμμετοχής, που προέρχονται  κυρίως από την περιφέρεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με ποσοστό 37,16% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,75%. Τρίτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,94%, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 3,22%, πέμπτος ο Χάρης Καστανίδης με 3,02% και έκτος ο Παύλος Γερουλάνος με 2,91%.

Σε επίπεδα ρεκόρ η συμμετοχή

Με εντυπωσιακή συμμετοχή που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Οι εκτιμήσεις των επιτελείων όλων των υποψηφίων συγκλίνουν στο ότι οι ψηφοφόροι έφτασαν, ενδεχομένως και να ξεπέρασαν τους 270.000, γεγονός που από μόνο του αποτελεί νίκη για το κόμμα, ένα πρώτο σημαντικό κερδισμένο στοίχημα, που καταδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσεται και πάλι στο Κίνημα Αλλαγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017, είχαν προσέλθει στην κάλπη 212.000 πολίτες. Σε σύγκριση με την σημερινή διαδικασία, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και ασφαλώς εμπεριέχει ένα ουσιώδες πολιτικό μήνυμα, το οποίο έχει ως αποδέκτες και τη Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής και Πιστοποίησης έδωσε παράταση μιας ώρας για τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας. Ετσι οι κάλπες έκλεισαν στις 8 αντί στις 7 που είχε αρχικώς οριστεί.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΚΙΝΑΛ