Ελλάδα

Στοπ στην ενημέρωση από News24/7- Γίνεται μουσικός ραδιοσταθμός


Διακόπτει τη μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος και μετατρέπεται σε μουσικό ραδιοσταθμό το ραδιόφωνο News24/7, που ανήκει στον όμιλο 24Media  του Δημήτρη Μάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, επειδή δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει από το ΕΣΡ άδεια ειδησεογραφικού ραδιοσταθμού για τον News24/7, ο οποίος λειτουργούσε επί χρόνια υπό καθεστώς προσωρινότητας με άδεια μουσικού ραδιοφώνου.

Ανακοινώνοντας την αλλαγή "ταυτότητας" και περιεχομένου,  ανώτερο στέλεχος της εταιρείας την απέδωσε στην έρευνα που διεξάγει το ΕΣΡ για το είδος της “άδειας” που κατέχει ο σταθμός.

Ο ιδιοκτήτης του 24/7 Δημήτρης Μάρης είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό πως εξασφάλισε χρηματοδότηση για συνέχιση λειτουργίας και περαιτέρω ανάπτυξη την επόμενη τριετία.

Με τη μετατροπή του 24/7 σε μουσικό ραδιόφωνο, θα απομακρυνθούν δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Θα παραμείνουν προσωρινά οι εργαζομένοι  που τους λείπει ένας μήνας για να συμπληρώσουν 1 έτος εργασίας και να πάρουν επίδομα ανεργίας.

Η ανακοίνωση της 24Media έχει ως εξής:

“Η 24MEDIA ύστερα από δύο χρόνια και μια μεγάλη οικονομική επένδυση με σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ενημερωτικού ραδιοφώνου, μετά από συνεχείς κλήσεις από το ΕΣΡ, προχωρά στη μετατροπή της συχνότητας 88,6 σε μουσικό ραδιόφωνο.

Αρχικά με το Ραδιόφωνο 24/7 και στη συνέχεια με τον News 24/7 η 24MEDIA επένδυσε έμπρακτα και με συνέπεια στην ενημέρωση, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 50 θέσεις εργασίας.  Ωστόσο, η Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στο τοπίο των ραδιοφωνικών αδειών, προκαλώντας και σε αυτό το πεδίο την αίσθηση της αβεβαιότητας και της μη ρύθμισης ενός κομβικού για τα ΜΜΕ τομέα όπως είναι το ελληνικό ραδιόφωνο.

Αντιθέτως η στρατηγική της 24MEDIA παραμένει ξεκάθαρη, ισχυρή και απόλυτα ταυτισμένη με υγιή και δυναμικά media brands. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στη δημιουργία και λειτουργία ενός νέου μουσικού σταθμού, παράλληλα με τις υπόλοιπες κινήσεις ενίσχυσης της επένδυσης και ανάπτυξης στο ραδιοφωνικό τομέα.

Η 24MEDIA συνεχίζει την απόλυτα συνεπή πορεία της, στηρίζοντας τα σχέδια και την ανάπτυξη της στους εκατοντάδες ανθρώπους του ομίλου και το κοινό όραμα για δημιουργία, ανάπτυξη και επιτυχία.”

Η ΕΣΗΕΑ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το κλείσιμο ενός ακόμη ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού ο οποίος, με απόφαση της διοίκησης της 24MEDIA γίνεται μουσικός.

«Ανεξαρτήτως των ευθυνών, είτε πρόκειται για το ΕΣΡ, είτε για την εργοδοσία, καλούμε τη διοίκηση της 24MEDIA να φροντίσει ώστε οι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι να εξακολουθήσουν να εργάζονται στα υπόλοιπα μέσα του Ομίλου. Απαιτούμε να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, καθώς περισσότεροι από σαράντα εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες έξι απολύσεις».

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση και το ΕΣΡ να «προχωρήσουν γρήγορα και αποφασιστικά στην ρύθμιση του ραδιοφωνικού τοπίου με έμφαση στην ενημέρωση. Η απώλεια ενός ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού συνιστά πλήγμα για την δημοκρατία και τον πλουραλισμό».

Διαβάστε επίσης