Ελλάδα

Εισβολή Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης


Εισβολή ομάδας περίπου δέκα αντιεξουσιαστών σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εισήλθαν στο χώρο – άγνωστο από πού και πώς- καθώς εξωτερικά το προξενείο φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας. Σύμφωνα με tweet της Αναρχικής Ομοσπονδίας πρόκειται για παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα, από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Το ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση για τη δράση της συλλογικότητας εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών με την οποία καταδικάζει την ενέργεια: "Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ.  Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ  προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συλλήψεις

Δώδεκα είναι τα άτομα που κρατούνται για τη σημερινή διαμαρτυρία στον αύλειο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία ενώ παραμένουν στο αστυνομικό μεγαρο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης